Ostyn is de nieuwe naam van Veranclassic sinds 2023 Meer info

Hoeveel kost een veranda of uitbouw?

Wat is de prijs voor een veranda of uitbouw? U wenst uw woning uit te breiden, zo veel mogelijk te genieten van uw tuin of gewoon wat meer licht binnen te brengen in uw woning?  Kiezen voor een veranda of woonuitbreiding betekent investeren in de toekomst en in uw comfort. Maar hoeveel kost die veranda of uitbouw nu ongeveer? 

Welke factoren bepalen de prijs van een veranda?

Elk project dat bij Ostyn, de nieuwe naam van Veranclassic sinds 2023, gerealiseerd wordt, is uniek en op maat gemaakt in onze ateliers te Dottenijs. Iedereen heeft zijn eigen specifieke behoeften en een bepaald budget voor ogen, dus houden wij hier ook rekening mee voor de creatie en realisatie van uw project.

De prijs voor uw veranda hangt af van diverse factoren zoals de afmetingen, de gebruikte materialen, het type veranda maar ook de opties die u wenst toe te voegen. Wilt u screens, een lichtstraat of geïntegreerde spotjes voorzien in uw uitbouw? Zou u graag een veranda met pergola? Bij een vrijblijvende afspraak bespreken we uw wensen en bekijken we de opties zodat we een duidelijk beeld van uw wensen kunnen vormen om de kostprijs van uw veranda te bepalen. Wij maken hierbij ook een 3D-ontwerp van uw veranda zodat ik het project kan visualiseren. 

Budget voor een veranda

Voor een goed geïsoleerde traditionele veranda met een oppervlakte van ongeveer 15m² betaalt u ongeveer € 13.500 excl BTW.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de productie en plaatsing van klassieke veranda's, stellen we vast dat de gemiddelde kostprijs voor een veranda of de basisprijs per m² schommelt tussen de € 900 à € 1.300 excl. BTW per m². 

Budget voor een woonuitbreiding

Voor een moderne woonuitbreiding met een plat dak en een oppervlakte van ongeveer 15m² betaalt u ongeveer € 18.000 excl. BTW. Deze moderne uitbreiding met uitzonderlijke warmte-isolerende eigenschappen biedt u een maximum aan comfort gedurende het ganse jaar. Door het platte geïsoleerde dak en de structuur, ligt de kostprijs van een moderne uitbouw dus iets hoger.  

De basisprijs per m² voor een woonuitbreiding of moderne uitbouw met plat dak varieert met andere woorden tussen de € 1.200 à € 1.750 excl BTW per m².

De prijs van een veranda: afhankelijk van situatie

De bovenstaande prijzen voor een veranda zijn echter louter informatief. Deze tarieven houden immers geen rekening met de eventuele ruwbouw of metselwerken. Bovendien beïnvloedt het type van de veranda en de gekozen opties (screens, lichtstraat, geïntegreerde spots, ... ) de prijs van een veranda. Al deze criteria zorgen er echter wel voor dat u uw veranda op maat en volgens uw wensen kunnen ontwerpen en realiseren. 

Gratis verandaofferte met 3D-ontwerp

Terwijl sommige criteria heel evident lijken voor het uitrekenen van uw veranda, dienen sommige factoren in rekening te worden gebracht voor het ontwerpen van uw nieuwe leefruimte.

De oriëntatie van uw veranda is bijvoorbeeld heel belangrijk. Een zuid gerichte veranda zal anders aangekleed worden dan een veranda die op het noorden gericht is. De omgeving (de buurt, de inplanting van de bomen, de woning van uw buren, …) zijn ook factoren om bij stil te staan bij de creatie van uw veranda. 

Doe beroep op Ostyn om ervoor te zorgen dat uw project tot in de kleinste details wordt uitgewerkt. Naast een gratis offerte maken wij ook een 3D ontwerp van de veranda van uw dromen.

U wenst uw verandaproject te realiseren?

Bezoek onze showroom van meer dan 3.000 m² of neem contact met ons op voor een vrijblijvend bezoek van één van onze adviseurs bij u thuis.

Of het nu gaat om een klassiek veranda of een moderne uitbouw, onze projectadviseurs staan steeds voor u klaar om uw project te visualiseren in 3D zodat u een prachtig beeld krijgt van uw toekomstig droomproject.


Deel dit artikel

Vraag uw gratis offerte voor uw veranda

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw veranda, uitbouw of woonuitbreiding? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!