Bezoek onze zomerse opendeurdagen op 14, 15 en 16 juni  Meer info

Hoe onderhoud ik mijn aluminium constructie?

Ostyn, de nieuwe naam van Veranclassic sinds 2023, heeft al tientallen jaren ervaring opgebouwd in de creatie en realisatie van aluminium constructies op maat zoals woonuitbreidingen, terrasoverkappingen of poolhouses

Aluminium is sowieso een uiterst onderhoudsvriendelijk materiaal, zeker in vergelijking met hout. Aangezien aluminium niet elektrostatisch is, trekt het immers geen stofdeeltjes of vuiligheid aan.

Het onderhoud of reiniging van aluminium dient dus maximum 1 à 2 per jaar te gebeuren. U verwijdert best in eerste instantie het grove vuil met behulp van veel water en een spons met grove poriën. Daarna reinigt u het aluminum oppervlak met een poetsdoek en een geschikt reinigingsmiddel. Volg hierbij natuurlijk de voorschriften van de fabrikant van de reinigingsmiddelen, reinig bij voorkeur het aluminium niet bij rechtstreeks zonlicht en gebruik nooit bijtende productenagressieve reinigingsmiddelenschuursponsen of hogedrukreinigers. Qua reinigingsmiddelen kan u al mooie resultaten bereiken met neutrale onderhoudsproducten. Deze waterige producten hebben een neutrale pH-waarde (van 5 tot 8) waardoor de aluminium coating niet aangetast zal worden. 

De onderhoudtips van aluminium nog eens op een rijtje

  • 1 à 2 jaar per jaar reinigen
  • De grove vuiligheid verwijderen met veel water en spons met grove poriën
  • Daarna aluminium reinigen met poetsdoek en neutraal onderhoudsproduct (neutrale pH-waarde van 5 tot 8) 
  • Niet bij rechtstreeks zonlicht reinigen
  • Geen agressieve of bijtende producten gebruiken
  • Geen schuursponsen of hogedrukreinigers gebruiken

De algemene onderhoudtips voor alle constructies

  • Periodiek olieën van de scharnieren van deuren en ramen (tip: gebruik hiervoor WD-40 spray)
  • Waterafvoeren controleren op vastzittende bladeren (vooral tijdens herfstperiode)
  • Regelmatig reinigen van wanden, daken, schrijnwerk en afwerkingsprofielen (mos & vuil verwijderen)
  • Jaarlijks een visuele controle van de soepele voegen (silicone, polymeer, rubbers, ... ) 

Veelgestelde vragen over aluminium en onderhoud

Bij Ostyn kiezen wij bewust voor kwalitatief hoogstaande en duurzame materialen om uw project te realiseren zodat u lang van uw project kan genieten. Maar zoals vele producten die dagelijks blootgesteld worden aan de weersomstandigheden en intensief gebruikt worden, is ook een regelmatig onderhoud van uw realisatie belangrijk om nog langer van uw project te kunnen genieten. We zetten nog even enkele tips op een rijtje.

De twee belangrijkste garanties die Ostyn biedt zijn 20 jaar op geïmpregneerde Rode Noorse Den tegen rot, schimmel en insecten en 10 jaar garantie op woonuitbreidingen door ons lidmaatschap aan de NFVC. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

Wilt u uw project onderhouden en zou u graag weten welke onderhoudsproducten wij zoal voorstellen en aanbieden? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle onderhoudsproducten die wij aanbieden. Wilt u graag de prijs weten van deze onderhoudsproducten? Neem dan telefonisch contact op met ons via 00 32 56 84 38 48 of stuur een mailtje naar info@ostyn.be 

Overzicht onderhoudsproducten Ostyn
pdf-Bestand1,62 MB

Kiezen voor Ostyn is sowieso kiezen voor kwaliteit. Natuurlijk vergt elk materiaal onderhoud en hebben onze constructies alsook de onderdelen elk hun specifieke garanties. Wij hebben dan ook een handig document samengesteld die een antwoord biedt op al uw vragen over garantie en onderhoud. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

Maak een afspraak met een projectadviseur

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw buitenproject? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!  

Vraag uw gratis inspiratieboek aan!

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw project en het verhaal achter onze onderneming ontdekken? Download dan gratis ons inspiratieboek!  


Deel dit artikel