Onze showroom is de ganse maand mei open, ook op zondagen en feestdagen Meer info

5 tips om beter thuis te werken

Dient u sinds de coronaperiode meer van thuis uit te werken maar is uw omgeving daar nog niet voor aangepast? Wij geven u hier enkele tips en tricks mee om snel een thuiskantoor te maken!

Aangename omgeving

Het is belangrijk dat u een aangename werkplek heeft. Ergens waar u alleen bent en niet telkens gestoord wordt door andere leden van het gezin. Indien uw huis niet echt een kamer heeft kan u informeren voor een woonuitbreidingtuinkamer, tuinkantoor of desk house. Zo kunt u in alle rust werken en toch genieten van een prachtig zicht op de tuin. Daarenboven komen dergelijke constructies zeker nog van pas voor andere gelegenheden.

Zorg ook voor het juiste materiaal. Een goeie bureaustoel is van cruciaal belang. Een oude keukenstoel is handig voor een snelle hap, maar is daarom niet altijd geschikt voor uw home office. U moet waarschijnlijk meerdere weken van thuis uit werken dus een praktisch ingerichte werkplaats is belangrijk. Stel u stoel in op de juiste hoogte en zorg dat alles goed belicht is. Dat laatste is niet alleen belangrijk om alert en productief te blijven, maar het zorgt er ook voor dat u goed zichtbaar bent bij videocalls.

Bij telewerken is een vlotte internetverbinding van cruciaal belang. U zorgt er dus best voor dat dit in orde is. Het is aangeraden om kabelinternet te gebruiken, dit werkt nog altijd iets sneller dan WIFI.

U hoeft niet perse in stilte werken. Wilt u toch graag wat achtergrondmuziek? Pas de muziek en het volume dan aan, aan uw werkomgeving. Zorg er voor dat de muziek niet te luid staat zodat u zich nog steeds voldoende kunt concentreren.

Richt uw werkplek goed in

Maak het jezelf makkelijk door een kleine koffiehoek in uw thuisbureau te maken. Geef jezelf een koffiezetapparaat cadeau. Zo hoeft u niet telkens naar uw keuken te lopen en mist u geen enkele oproep van uw collega’s of baas. Bent u geen koffiedrinker? Een waterkoker voor thee of een frigootje voor andere dranken mag natuurlijk ook.

Richt uw thuiskantoor in met planten, want planten hebben namelijk veel voordelen. Eerst en vooral verhogen ze de zuurstof in de kamer waardoor je minder concentratie verliest. Daarnaast verlagen ze ook het stressniveau. Goede redenen dus om planten in je thuiswerkplek te hebben.

Maak uw werkplek ook tof en gezellig. Voorzie het van verschillende foto’s van het familie, vrienden of dieren… U kan uw bureau ook voorzien van verschillende inspirerende quotes.

Goeie planning

In uw bed blijven liggen tot 5 minuten voor u moet beginnen werken, het kan! Jammer genoeg is dit allesbehalve productief. Maak daarom een goeie planning, dit is de sleutel tot succes bij telewerk. Creëer een dagelijkse routine: opstaan, wassen en met een fris hoofd aan je dag beginnen. Gebruik ook de tijd die je normaal in de file stond om te gaan lopen of een work-out te doen. Zo ben je des te frisser om aan je dag te beginnen.

Let er op dat u ook voldoende pauzes inplant. De hele dag achter je computer blijven zitten en hier ook eten etc. is geen goed plan. Wil je productief blijven, dan is het belangrijk om pauzemomenten in te lassen. Laat even die bureau en computer achter u en neem even de tijd om iets te eten, een wandeling te maken of dat sportmoment dat je vanochtend misschien niet had, in te halen.

Probeer ook uw sociale media updates te beperken tot uw pauzemomenten. Het is meer dan normaal dat u op de hoogte wilt blijven van alle nieuwtjes. Maar wanneer je één keer begint te klikken, ben je voor je het weet naar de Facebookpagina van een verre vriend. Probeer dit dus zoveel te vermijden. En eigenlijk doet u dit op het werk toch ook niet?

Net gekleed

Werken in een cosy trainingspak is natuurlijk tof. Al doet u het beter niet. Zorg ervoor dat u telkens netjes gekleed bent. Zelf wanneer u geen videocalls doet is dit toch belangrijk. Zo maakt u de mentale switch waardoor u duidelijk het verschil maakt tussen werken en thuis zijn.

Tijdens het telewerken wilt u niet sociaal geïsoleerd geraken. U zou graag weten waar je collega’s mee bezig zijn? Zoek dus een manier om met je collega’s te kunnen communiceren. Een skype-meeting, mailen of een WhatsApp groepje alles is mogelijk. Dit hoeft ook niet enkel werk gerelateerd zijn. Een grappige meme of een coole foto doorsturen naar de collega’s, waarom niet?

Houd werk en privé gescheiden

Houd uw privé en uw werk van elkaar gescheiden. Dus nog vlug de keuken opruimen of de wasmachine vullen doet u beter niet. Hierbij is het uiterst belangrijk om goeie afspraken te maken met uw huisgenoten. Want goeie afspraken maken goeie vrienden. Spreek op voorhand af wanneer u aan het werken bent en wanneer u pauze neemt. Zo kan men niet in principe niet binnen springen wanneer u aan het werk bent! Je houdt dus best ook de locatie gescheiden. Neen, het is dus geen goed idee om te werken vanuit je bed of zetel. Ga aan je bureau zitten tijdens de werkuren.

Hopelijk kan u deze tips goed gebruiken! Zou u graag een home office of tuinkantoor maken, maar heeft u geen idee wat de mogelijkheid en prijzen zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons! Zo kunt u samen met een van onze adviseurs de oplossing op maat vinden.