Ostyn is de nieuwe naam van Veranclassic sinds 2023 Meer info

Ontdek het groendak bij Ostyn

Let's give your project a green touch

Ook bij Ostyn willen we ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst. Elke inspanning telt. We gaan dan ook in elke stap van uw project, van bij het ontwerp over de materiaalkeuze tot bij de plaatsing, op zoek naar groene of ecologische oplossingen. Om uw project duurzamer te maken bieden wij nu ook een groendak of sedumdak aan waarbij wij het platte dak of licht hellende dak van uw project bedekken met levende planten. 

Voordelen van een groendak

Dit extensieve groene dak, dat meestal uit vetplanten bestaat, heeft een positieve impact op het milieu maar biedt ook tal van voordelen

In eerste instantie fungeert dit groendak als extra waterbuffer waardoor u de druk op de riolering vermindert en het waterbeheer bevordert. Daarnaast zorgt dit sedumdak voor luchtzuivering en werkt het ook isolerend, zowel qua temperatuur als qua geluid. Door een groendak haalt u ook meer rendement uit uw zonnepanelen en verhoogt u de biodiversiteit. Groendaken zijn daarenboven ook niet seizoensgebonden, gemakkelijk te onderhouden en te plaatsen. En last but not least, u krijgt een gratis en voor niets een goed gevoel bij omdat u uw steentje bijdraagt aan een beter milieu! 

Ontdek onze groendak cassette

Bij Ostyn werken wij met een groendak cassette die reeds voorzien is van substraat en sedumbeplanting. Dankzij hun handige kliksysteem zijn deze groendak cassettes de ideale all-in-one oplossing voor een modulair te plaatsen groendak op platte of licht hellende daken. De groendak cassettes zijn 60 x 40 cm en 7 cm hoog. Ze wegen gevuld tussen de 12 en 15 kg. Per vierkante meter heeft u ongeveer 4,17 stuks nodig die goed zijn voor een wateropslagcapaciteit van 21,6 l/m². Het materiaal van de cassettes is 100% gerecycleerd polypropyleen

Bewonder een groendak in onze showroom

Wilt u graag eens zo'n groen dak of sedumdak van dichtbij bewonderen? Kom dan zeker eens langs in onze showroom aan de Jacquetboslaan 1 te Dottenijs want wij hebben op één van onze constructies zo'n innovatief groendaksysteem met groendakcassettes geïnstalleerd. Onze showroom is 7 dagen op 7 open, ook op zon- & feestdagen. Bezoek onze showroom eens vrijblijvend met of zonder afspraak om dit groendak van dichtbij te bewonderen. 

Download onze groendak infofiche

Groendak Ostyn informatiefiche
pdf-Bestand2,49 MB

Maak een afspraak met een projectadviseur

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw buitenproject? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!