Bezoek onze zomerse opendeurdagen op 14, 15 en 16 juni  Meer info

Ontdek de twee belangrijkste garanties van Ostyn

Bij alle constructies die wij afleveren hechten we enorm veel belang aan twee criteria: kwaliteit én duurzaamheid. Elke schakel van de keten is belangrijk, hoe klein ook. Dat is de reden waarom wij zo nauwkeurig onze materialen kiezen en wij enkel willen werken met de beste materialen zodat wij u een perfect eindresultaat kunnen garanderen waar u lang plezier aan kan beleven. 

Geïmpregneerde Rode Noorse Den: 20 jaar garantie

Ostyn gebruikt in vele constructies zoals tuinhuizen, carports, garages en poolhouses onder hoge druk geïmpregneerd hout en biedt op dit hout een garantie van 20 jaar tegen rot, schimmel en ongedierte

Voor deze impregnatie wordt het hout in een autoclaaf geplaatst, een speciale machine die luchtledig getrokken wordt waardoor alle lucht uit de houtcellen getrokken wordt. Aansluitend wordt er een extra stof toegevoegd die diep doordringt in deze houtcellen. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat het hout nog beter beschermd wordt tegen externe omstandigheden die het hout kunnen aantasten zoals rot, schimmel of ongedierte waardoor de duurzaamheid van het hout verhoogd wordt. Dit impregnatiemiddel zorgt er ook voor dat dit hout in het begin een groenere kleur heeft. Door de natuurlijk vergrijzing onder invloed van de weersomstandigheden verdwijnt deze zoutgroene kleur echter na enige tijd. In tegenstelling tot het weken, die zich beperkt tot de bovenkant of buitenkant van het hout, wordt door de autoclave behandeling het hout tot in het centrum beschermd, tot in de kleinste houtvezels. De afkorting ISP die u soms ziet bij staat dan ook voor Impregnation Sous Pression of impregnatie onder druk.  

De houtsoort die we onder hoge druk impregneren is Rode Noorse Den (afgekort RND) of ook soms noorse den genoemd, die voornamelijk komt uit de Scandinavische bossen van Finland en Zweden.Ten opzichte van andere houtsoorten (zoals witte den, spar, douglas, ... ) die uit regio's komen met een warmere klimaat, heeft de Rode Noorse Den een trager groeiproces waardoor hij een stevigere kern heeft. Dit grenenhout is dus van nature al robuuster en duurzamer. Dankzij de extra impregnatie die wij doorvoeren wordt dit hout dus nog duurzamer.

Dankzij de combinatie tussen de natuurlijke duurzaamheid van de Rode Noorse Den en de extra impregnatiebehandeling die wij doorvoeren op dit hout, bieden wij u op deze geimpregneerde Rode Noorse Den 20 jaar garantie tegen schimmel, rot en ongedierte. Een keuze voor een project in Rode Noorse Den is dus een keuze voor topkwaliteit én duurzaamheid. 

Veranda, uitbouw of pergola: 10 jaar garantie

U koopt een veranda, woonuitbreiding of pergola maar één keer in uw leven. Daarom heeft u de garantie nodig dat u goed verzekerd bent en dat u een perfect product met een perfecte service krijgt. Als erkend lid van de NFVC, de Nationale Federatie van de Veranda Constructeurs, verlenen wij wij een tienjarig garantiebewijs bij elke woonuitbreiding die wij plaatsen. De NFVC verdedigt immers niet alleen onze beroepsbelangen maar waarborgt ook de kwaliteit en service van zijn leden voor u, de klanten. Dankzij ons lidmaatschap aan de NFVC weet u dus niet alleen dat u een perfect product & service krijgt maar ook 10 jaar garantie op uw veranda of pergola. Meer informatie over de NFVC vindt u hier op deze pagina of op de website van de NFVC

Ostyn is daarenboven ook lid van Buildwise, het innovatiecentrum van de bouwsector die vroeger bekend stond als de WTCB of het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf.

Vraag uw gratis inspiratieboek aan!

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw project en het verhaal achter onze onderneming ontdekken? Download dan gratis ons inspiratieboek!  

Maak een afspraak in onze showroom

Wilt u zeker zijn dat u onmiddellijk kan geholpen worden door één van onze projectadviseurs? Maak dan een afspraak in onze showroom. Om de projectbespreking te vergemakkelijken, raden wij aan om de beschikbare plannen, foto's van de locatie en detailtekeningen van het gewenste project mee te brengen naar uw afspraak.


Deel dit artikel