Onze showroom is de ganse maand mei open, ook op zondagen en feestdagen Meer info

Hydrofuge: een extra beschermlaag voor uw constructie

Een keuze voor Ostyn is een keuze voor vakmanschap en kwaliteit. Elk project wordt volledig op maat gemaakt door onze vakmannen en geplaatst door onze professionele plaatsingsteams. Voor uw project kiezen wij enkel voor de beste kwaliteit. Zo werken wij veel met geïmpregneerde Rode Noorse Den waarop wij u een garantie van 20 jaar bieden tegen rot, schimmel en insecten. Ook de tropische hardhoutsoorten en het Thermowood die wij gebruiken zijn van nature uiterst duurzaam en vergen weinig onderhoud.

Toch kan het zeker geen kwaad om uw tuinhuis, carport, garage, tuinkamer of houten poolhouse nog een extra beschermingslaagje te geven. Daarom raden wij u een hydrofugeproduct aan, meer bepaald Nanoskin Woodcoating. Deze coating is een transparant en kleurloos product die het hout hydrofoob maakt. Dit komt tot uiting wanneer het hout in contact komt met water. Door de coating zal het water beginnen parelen en zo van de constructie lopen. Dit biedt eveneens bescherming tegen mos en vuil.

Waarom een hydrofuge toepassen op uw constructie? 

Hieronder vindt u 5 redenen waarom wij aanraden om een hydrofuge toe te passen op uw houten constructie, meer bepaald op de buitenkant maar ook op de binnenkant en bovenkant van opendraaiende houten gedeeltes zoals de ramen of de deuren van uw tuinconstructie

1. Gebruiksvriendelijk

Deze coating wordt aangeboden in een spray en is dus zeer gemakkelijk aan te brengen. Het is steeds aangeraden om de behandeling van boven naar onder uit te voeren om streepvorming en uitlopers te vermijden. Hierbij spreken we dus van een verticale toepassing. Het is daarenboven ook uiterst belangrijk dat uw hout volledig droog is bij het aanbrengen van de hydrofuge. 


2. Laat natuurlijke vergrijzing toe

Door de kleurloze en transparante eigenschap van dit product kan uw hout nog altijd mooi en natuurlijk vergrijzen. Wenst u liever nog een olie of verf aan te brengen op het hout? Doe dit dan vooraleer u de constructie met het hydrofugeproduct behandelt. Vooraf kunt u nog een olie op basis van water aanbrengen zodat uw hout niet vergrijst, maar toch wel hydrofoob is.


3. Hoge duurzaamheid

Na het aanbrengen van het product wacht u 24u, daarna is uw hout reeds hydrofoob. De coating kan tot 5 jaar effect hebben op zuid gerichte wanden. Op wanden die naar het Noorden gericht zijn, kan deze coating tot wel 10 jaar lang effect hebben.


4. Hoog rendement

U hoeft maar 1 laag aan te brengen. Met 1 liter kunt u ongeveer 12 à 14 m² beschermen. In gesloten verpakking blijft dit hydrofugeproduct ongeveer 2 jaar houdbaar.


5. Onderhoudsvriendelijk

Door het aanbrengen van deze coating moet u geen dure detergenten of andere schoonmaakproducten aankopen. Indien u toch uw hout wilt reinigen volstaat het om gewoon met water te reinigen. Door dat u een coating of beschermlaagje aangebracht heeft kunnen mos en andere vuile zaken, moeilijker grip krijgen op het hout.

Heeft u interesse in dit hydrofugeproduct? Neem dan contact met ons op via 00 32 56 84 38 48, stuur ons een mailtje via info@ostyn.be of kom 7 dagen op 7 langs naar onze showroom aan de Jacquetboslaan 1 te Dottenijs waar wij deze hydrofugeproducten verkopen. 

Ontdek al onze onderhoudsproducten

Overzicht onderhoudsproducten Ostyn
pdf-Bestand1,62 MB

Deel dit artikel