Onze showroom blijft de ganse zomer 7/7 open Meer info

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over één van onze constructies, over ons materiaal, over onze garanties of over iets anders dat gelinkt is met onze producten? Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen waarop wij een pasklaar antwoord geformuleerd hebben.

Heeft u nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op door ons online contactformulier in te vullen via deze link, bel ons op 00 32 56 84 38 48 of stuur een mailtje naar info@ostyn.be. Wij proberen u dan zo snel mogelijk een duidelijk antwoord te geven! 

Bent u geïntesseerd in een nieuw buitenproject of woonuitbreiding maar weet u nog niet goed welk materialen er zoal bestaan of kunnen gebruikt worden? Laat ons dan even kort voor u alle materialen waarmee wij werken bij Ostyn op een rijtje zetten! 

Bij Ostyn kiezen wij bewust voor kwalitatief hoogstaande en duurzame materialen om uw project te realiseren zodat u lang van uw project kan genieten. Maar zoals vele producten die dagelijks blootgesteld worden aan de weersomstandigheden en intensief gebruikt worden, is ook een regelmatig onderhoud van uw realisatie belangrijk om nog langer van uw project te kunnen genieten. We zetten nog even enkele tips op een rijtje.

Kiezen voor Ostyn is sowieso kiezen voor kwaliteit. Natuurlijk vergt elk materiaal onderhoud en hebben onze constructies alsook de onderdelen elk hun specifieke garanties. Wij hebben dan ook een handig document samengesteld die een antwoord biedt op al uw vragen over garantie en onderhoud. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

Staat uw auto het ganse jaar door buiten? Misschien overweegt u dan best eens om een carport te kopen. Wij zetten de voordelen van zo'n carport maar al te graag eens voor u op een rijtje! 

Overweegt u om een carport te kopen maar weet u niet welke types er zoal bestaan en welk type best zou passen bij uw woning? 

Verschijnt er nevel of condens op de ramen van uw uitbouw, veranda, poolhouse of woonuitbreiding en zou ik dit graag vermijden? Ontdek dan hier enkele tips hoe u condensatie en vochtigheid kan bestrijden. 

Wilt u graag een poolhouse, woonuitbreiding, carport, pergola of tuinhuis plaatsen en weet u niet of u een bouwvergunning of meldingsplicht nodig heeft in België? Bekijk dan even ons overzicht! 

Heeft u een probleem met uw project en wenst u een interventie aan te vragen? Stuur dan een mailtje naar onze dienst na verkoop via sav@ostyn.be of vul ons online interventieformulier in.

Gelieve in deze communicatie duidelijk uw dossiernummer (6 cijfers) + naam te vermelden en het probleem te specifiëren met een korte uitleg, foto's en (indien mogelijk ook) een korte video. Indien deze foto- & videobestanden te groot zijn om via mail of via ons online formulier te versturen, kan u deze uploaden via Wetransfer (www.wetransfer.com) en ons deze link doorsturen per mail naar sav@ostyn.be.

Van zodra onze dienst na verkoop alle nodige informatie ontvangen heeft, zullen zij uw dossier zo snel mogelijk bekijken en u van antwoord voorzien.

Ostyn is niet verantwoordelijk voor thermische glasbreuken maar het is wel onze taak om u te informeren hoe u dit kan vermijden. Diverse factoren kunnen immers een thermische glasbreuk veroorzaken of beïnvloeden, zoals gordijnen, voorwerpen die tegen het raam geplaatst worden, affiches die op het raam gekleefd worden, de aanwezigheid van een warmtebron (bijvoorbeeld een radiator) of een airconditioning die warmte of koude blaast richting het glas. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het artikel van Buildwise (het vroegere WTCB) die u hieronder kan downloaden. 

Artikel Buildwise over thermische glasbreuk
pdf-Bestand138,19 KB

Wilt u uw woning uitbreiden met een klassieke veranda of een moderne woonuitbreiding met een plat dak? Dan bent u bij Ostyn zéker aan het juiste adres! Maar wat is nu de gemiddelde kostprijs voor een veranda? Wij zetten graag een aantal zaken op een rijtje voor u. 

De NFVC is de afkorting voor Nationale Federatie van Veranda Constructeurs. Ostyn is al sinds het prille begin lid van deze beroepsorganisatie die de belangen van zijn leden verdedigt en u als klant een perfecte service en kwaliteit van uw veranda, pergola of poolhouse garandeert. 

Wilt u graag een tuinhuis, carport, garage, veranda, pergola of poolhouse plaatsen en zou u graag weten welke BTW-tarieven er gelden op onze constructies? Dan hebben wij een handig overzichtje voor u! 

De twee belangrijkste garanties die Ostyn biedt zijn 20 jaar op geïmpregneerde Rode Noorse Den tegen rot, schimmel en insecten en 10 jaar garantie op woonuitbreidingen door ons lidmaatschap aan de NFVC. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

Wilt u zelf uw betonplaat gieten voor uw project? Dan helpen wij u graag verder! In onze handleiding vindt u algemene aanbevelingen en een stappenplan om uw eigen betonplaat te gieten. 

Handleiding gieten betonplaat Ostyn 202304
pdf-Bestand131,03 KB

Wilt u graag zelf uw betonsokkels gieten voor uw carport, overkapping of ander project? Ons team helpt u graag verder en heeft voor u een handleiding opgemaakt met enkele algemene aanbevelingen en een stappenplan om uw eigen betonsokkels te gieten. 

Handleiding gieten betonsokkels Ostyn 202310
pdf-Bestand172,82 KB

Wilt u uw project onderhouden en zou u graag weten welke onderhoudsproducten wij zoal voorstellen en aanbieden? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle onderhoudsproducten die wij aanbieden. Wilt u graag de prijs weten van deze onderhoudsproducten? Neem dan telefonisch contact op met ons via 00 32 56 84 38 48 of stuur een mailtje naar info@ostyn.be 

Overzicht onderhoudsproducten Ostyn
pdf-Bestand1,62 MB

Met een hydrofugeproduct kan u nog een extra beschermlaag toevoegen aan uw constructie doordat het hout hydrofoog wordt en dus water zal afstoten. Door de coating zal het water beginnen parelen en zo van het hout lopen. Dit biedt eveneens bescherming tegen mos en vuil.

Impregneren of impregnatie is het proces waarbij wij de natuurlijke duurzaamheid van hout van de Rode Noorse Den verhogen door onder hoge druk impregantiemiddel toe te voegen tot diep in houtcellen. 

Heeft u een houten constructie op maat van Ostyn in Rode Noorse Den of tropisch hardhout zoals Afrormosia, Padoek of Iroko? Zou u graag weten hoe u deze houten constructie moet onderhouden? Wij hebben enkele onderhoudstips voor u op een rijtje gezet.

Heeft u een aluminium constructie op maat van Ostyn en zou u graag weten hoe u best het aluminium kan onderhouden? Ontdek dan hier enkele tips om uw aluminium te onderhouden. 

Koos u voor een constructie op maat gecreërd en gerealiseerd door Ostyn in Thermowood? Wilt u graag weten hoe u dit Thermowood best onderhoudt? Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet om uw Thermowood te onderhouden. 

Bent u de trotse eigenaar van een constructie op maat van Ostyn met een bekleding in Trespa, MPB, Volkern of een andere HPL-plaat? Zou u graag weten hoe u deze bekleding dient te onderhouden? Wij hebben enkele tips voor het onderhoud van Trespa, MPB, Volkern of HPL-platen op een rijtje gezet voor u. 

Heeft u gekozen voor een prachtig project met crepi bekleding, gecreëerd en gerealiseerd door Ostyn? Wilt u weten hoe u deze crepi dient te onderhouden? Wij hebben enkele tips opgelijst om uw crepi te onderhouden

Ja, Ostyn is sinds 2023 de nieuwe naam van Veranclassic. Omdat de naam Veranclassic de lading niet meer dekte en er soms verwarring was tussen onze twee merknamen Veranclassic en Poolhouse Plaza, hebben we gekozen om ons familiale karakter in de verf te zetten en onze naam te veranderen naar Ostyn. Voor de rest verandert er eigenlijk niets! Ostyn is dus nog steeds de firma die vroeger bekend stond als Veranclassic.