Onze showroom blijft de ganse zomer 7/7 open Meer info

Een traditionele veranda in hout of aluminium

De klassieke veranda: onze allereerste specialiteit

De geschiedenis van Ostyn gaat terug tot 1992, toen oprichter Yvan Ostyn de firma Veranclassic, onze toenmalige merknaam, boven de doopvont hield. De naam dekte toen duidelijk de lading: Klassieke veranda's. Deze traditionele veranda's, toen vooral in hout en later ook in aluminium, zijn met andere woorden de producten waarmee wij begonnen zijn en waar wij ondertussen 30 jaar ervaring in opgebouwd hebben. We mogen dan ook terecht zeggen dat klassieke veranda's onze allereerste specialiteit waren! 

Kenmerken van een klassieke veranda

De klassieke veranda's waarmee wij ondertussen meer dan 30 jaar ervaring hebben, kenmerken zich vooral door hun typische schuine dak dat kan opgevuld worden met glas, volle panelen of doorzichtige sandwichpanelen. Initieel werd het geraamte van deze veranda's vooral vervaardigd in tropische hardhoutsoorten maar nadat het aluminium chassis werd geïntroduceerd op de markt, hebben wij ons hier ook in gespecialiseerd. Afhankelijk van het gekozen materiaal, kan u dan kiezen voor houten of aluminium schrijnwerk. Zowel voor de vulling van de dakstructuur als voor het gekozen schrijnwerk, kiezen wij voor de beste thermische profielen, dakpanelen en glaspartijen die beschikbaar zijn op de markt zodat u het ganse jaar door kan genieten van uw veranda. Wij maken samen uw klassieke veranda op maat die volledig aansluit bij uw wensen en uw woning.   

Klassieke veranda in hout of aluminium?

In de beginjaren produceerden en plaatsten wij enkel klassieke veranda's met houten chassis en schrijnwerk. Deze houten veranda's worden vooral vervaardigd in duurzame tropische hardhoutsoorten die een heel natuurlijke en rustieke uitstraling geven aan uw project. Mits een jaarlijks onderhoud kan u héél lang genieten van deze prachtige veranda's. Door de jaren heen, heeft de klassieke veranda in aluminium meer en meer aan belang en interesse gewonnen. Aluminium is natuurlijk uiterst onderhoudsvriendelijk, duurzaam en verkrijgbaar in tal van kleuren waardoor u uw klassieke veranda volledig naar wens kan personaliseren. Hout of aluminium, u kiest, wij maken voor u de klassieke veranda op maat die aansluit bij uw wensen en past bij uw woning! 

Vraag uw gratis offerte voor uw veranda

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw veranda, uitbouw of woonuitbreiding? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!  

Kom inspiratie opdoen in onze showroom

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw klassieke veranda? Kom dan 7 dagen op 7 langs naar onze prachtige overdekte showroom te Dottenijs. Op een oppervlakte van 3.000 m² kan u tientallen realisaties bewonderen waaronder ook enkele klassieke veranda's in hout en aluminium. Komt u eens langs? 

Vraag uw gratis inspiratieboek aan!

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw project en het verhaal achter onze onderneming ontdekken? Download dan gratis ons inspiratieboek