Bezoek onze zomerse opendeurdagen op 14, 15 en 16 juni  Meer info

Wat zijn de voordelen van een carport en hoe kiest u de juiste carport?

Overweegt u om een carport aan te kopen ? Twijfelt u nog voor welk type carport u dient te kiezen en had u graag nog wat extra informatie gehad over deze carports? We zetten hier alle voordelen van een carport op een rijtje en geven tips om het juiste materiaal, de geschikte afmetingen en het gewenste type carport te kiezen.

Wat zijn de voordelen van een carport?

Het grootste voordeel van een carport ligt in de bescherming van uw wagen. Zo blijft uw wagen in de zomer koeler dankzij de schaduw onder de carport en in de winter ijsvrij. Door de aanwezigheid van het dak boven uw voertuig blijft de warme lucht van overdag in de winter immers langer vastgehouden onder de carport en blijft uw wagen dus wat warmer.

Een carport is niet alleen handig om uw auto onder te zetten, maar kan ook voor veel meer dienen. U kan uw carport bijvoorbeeld ook gebruiken als terrasoverkapping of als pergola. Zet er bijvoorbeeld uw tuintafel of een gezellige bar onder en u kan gezellig buiten blijven zitten, ook als het regent. Of maak van uw carport een overdekt speelhoekje voor uw kinderen. Kortom: er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Als uw carport minder dan 40 vierkante meter groot en maximaal 3 meter hoog is, heeft u daarenboven geen vergunning nodig.  

Ook de kostprijs maakt van een carport een goede investering, want deze kost gemiddeld minder dan een garage aangezien er één of meerdere wanden vrijgelaten worden. U kunt een carport op verschillende manieren financieren, bijvoorbeeld met een renovatie- of persoonlijke lening (als u voor een persoonlijke lening kiest, kunt u deze hier simuleren)

Zoveel mogelijkheden: welke carport kiezen?

U hebt natuurlijk de keuze uit heel wat soorten carports: volledig in hout of met Trespa afwerking, een klassieke of eerder moderne uitstraling, losstaand of aangebouwd, voor één of meerdere wagens, met of zonder berging … Wij geven u graag advies, zodat u de juiste carport voor uw woning en behoeften kiest.

Het materiaal is één van de eerste overwegingen die u dient te maken. Het gros van de carports wordt volledig in hout opgetrokken. U kan hierbij kiezen voor Rode Noorse Den of voor een tropisch hardhout. Wilt u uw carport nog wat extra cachet geven? Dan kan u ook opteren om uw carport met duurzame, weerbestendige en stevige Trespa of volkern panelen af te werken. Dit maakt het geheel natuurlijk iets duurder maar heeft uw carport wel een unieke uitstraling.

Een tweede keuze die u dient te maken is de algemene stijl en de bouwwijze van uw carport. Kiest u voor een aangebouwde carport, dan zorgt u best dat deze past bij de stijl van uw huis. Opteert u voor de vrijstaande carport, dan heeft u wat meer keuzevrijheid qua stijl. Bent u voorstander van de klassieke look met zadeldak? Of houdt u eerder van de moderne stijl met een plat dak? Of bent u fan van de strakke Cube look met de aluminium afwerkingslat? U kiest, wij maken de gewenste carport volledig op maat naar uw wensen.

Als u de materiaal- & stijlkeuze van uw carport bepaald heeft, dient u nog te kiezen voor hoeveel voertuigen en voor welk type voertuigen u een carport wenst. Als u een mobilhome heeft of er ooit eentje wilt kopen, is een hogere carport aangewezen. Heeft u één of meerdere auto’s die u onder de carport wenst te plaatsen? Dan zorgt u best dat uw carport voldoende breed is. Auto’s worden daarnaast ook steeds groter en u wilt er natuurlijk voor zorgen dat ook uw volgende aankoop ook onder de carport past. Wilt u ook fietsen of tuinmateriaal opbergen onder de carport? Dan overweegt u best om nog een berging toe te voegen onder uw carport.

Het antwoord op alle bovenstaande vragen is natuurlijk belangrijk om de beste carport te bepalen die volledig beantwoordt aan uw behoeftes en uw wensen.

Een carport plaatsen

Wilt u een carport op maat laten maken en plaatsen? Wenst u nog meer informatie over onze carports? Zou u graag een gratis offerte voor een carport ontvangen? Neem dan contact op met één van onze projectadviseurs voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis of in onze showroom via +32 (0)56 84 38 48, stuur een mailtje naar info@ostyn.be of vul hier ons online contactformulier in. Wij zullen alles in het werk stellen om een carport op maat te maken die aan al uw wensen en behoeftes voldoet.


Deel dit artikel

Maak een afspraak met een projectadviseur

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw buitenproject? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!