Onze showroom blijft de ganse zomer 7/7 open Meer info

Circulair bouwen met Ostyn

Bouw mee aan de circulaire economie

Bij Ostyn omarmen we de circulaire economie en integreren we de kracht van hout in onze duurzame buitenconstructies zoals in onze tuinhuizen, carports, garages, poolhouses, pergola'swoonuitbreidingen en andere houten bijgebouwen op maat. Wij geloven dat verantwoord bouwen of circulair bouwen niet alleen over vandaag gaat, maar ook over de toekomst van onze planeet. Met hout als ons primaire bouwmateriaal dragen we actief bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van circulaire bouwpraktijken. Duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid zijn dan ook kernwaarden die diep geworteld zijn in ons bedrijf. We zijn er trots op om houten tuinconstructies en bijgebouwen op maat te creëren die niet alleen schoonheid en functionaliteit toevoegen aan uw buitenruimte, maar ook een aanzienlijke positieve impact hebben op ons milieu.

circulair bouwen: wat en waarom?

Circulair bouwen is bouwen met een beter, zuiniger gebruik van hulpbronnen en materialen. Dat kunnen we doen door intens samen te werken, slimmer te ontwerpen en kringlopen te sluiten. 

Aangezien de bouwsector verantwoordelijk is voor een groot deel van de jaarlijkse CO2-uitstoot wereldwijd, is het belangrijk dat wij als bouwbedrijf aandacht hebben voor circulair bouwen waarbij we bewuster omgaan met onze materialen, kiezen voor herbruikbare materialen en minder afval produceren. Zo sluiten ook wij de cirkel en dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld. 

Wat is CO2 of koolstofdioxide?

CO2 is een broeikasgas dat van nature aanwezig is in onze atmosfeer en warmte absorbeert. Samen met andere broeikasgassen zorgt CO2 dat de aarde leefbaar is en de temperatuur stabiel blijft.

Als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer de laatste jaar 150 jaar exponentieel toegenomen waardoor het te warm wordt en ons klimaat geleidelijk verandert. Ten gevolge van de opwarming van de aarde komt er daarenboven nog meer CO2 in de lucht. Het is dus belangrijk dat we de uitstoot van CO2 moeten beperken en oplossingen zoeken om CO2 uit de atmosfeer te halen. 

De ecologische kracht van hout

Hout, de hernieuwbare grondstof die wij gebruiken in het gros van onze constructies, speelt een cruciale rol in het verwerking van koolstofdioxide of CO2 uit onze atmosfeer.

Bomen absorberen of ademen tijdens hun groeicyclus immers jarenlang CO2 in uit de atmosfeer, vormen hun hout uit de koolstof (C) en ademen de zuurstof terug uit (O2), waardoor ze een essentiële bijdrage leveren aan het verminderen van de klimaatverandering.

Maar hier eindigt het verhaal niet want wanneer we de bomen of het hout verwerken voor onze prachtige constructies, wordt de vastgelegde CO2 nog steeds behouden of gestockeerd in dit hout, waardoor het effectief uit de atmosfeer wordt verwijderd. Met uw constructie draagt u met andere woorden ook uw steentje bij aan een beter klimaat. 

Duurzame constructies voor u en voor de planeet

Bij Ostyn zijn we toegewijd aan duurzaam bosbeheer en streven we ernaar om onze houtbronnen op verantwoorde wijze te benutten. Dit betekent dat we zorgvuldig selecteren welke bomen we gebruiken, ervoor zorgen dat er nieuwe bomen worden geplant ter vervanging van wat we kappen, en dat we restmateriaal minimaliseren om verspilling te verminderen. Op deze manier dragen we bij aan de gezondheid van onze bossen en het behoud van biodiversiteit.

Wanneer u kiest voor een houten tuinconstructie van Ostyn, kiest u niet alleen voor schoonheid en duurzaamheid, maar draagt u ook actief bij aan het behoud van onze planeet. Samen werken we aan een groenere toekomst, waarin de pracht van de natuur samengaat met verantwoord ondernemerschap.

Ontdek vandaag nog onze adembenemende houten creaties en neem de eerste stap naar een milieubewuste levensstijl. Samen maken we het verschil! 

Circulair bouwen met Ostyn

Vraag uw gratis inspiratieboek aan!

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw project en het verhaal achter onze onderneming ontdekken? Download dan gratis ons inspiratieboek!  

Maak een afspraak met een projectadviseur

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw buitenproject? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!  


Deel dit artikel