Onze showroom is de ganse maand mei open, ook op zondagen en feestdagen Meer info

Hoe onderhoud ik Trespa, MPB, HPL of Volkern?

Ostyn heeft al jaren ervaring en vakkennis opgebouwd in de creatie en realisatie van buitenprojecten op maat met alle types van bekledingen waaronder ook Trespa, MPB, Volkern of HPL-platen. Deze moderne bekleding is ideaal voor buitenconstructies zoals poolhouses, tuinhuizen, carports, woonuitbreidingen, pergola's en tuinkamers. Heeft u gekozen voor een constructie met bekleding in Trespa, MPB, Volkern of een andere High Pressure Laminate of HPL-plaat? Dan heeft u gekozen voor een strakke en onderhoudsvriendelijke afwerking. 

Trespa onderhouden

Trespa® of volkernpanelen voor buitenbekleding worden geroemd voor hun duurzaamheid, reinigbaarheid, kleurstabiliteit en weerstand tegen extreme weersomstandigheden. Zo werden Trespa® platen in het verleden al uitvoerig én succesvol getest op vlak van chemische weerstand, blootstelling aan UV-stralen, mechanische sterkte, weerstand tegen extreme weersomstandigheden, krassen en hevige stoten. Aangezien de harde afwerkingslaag ondoordringbaar is voor vuiligheid, zijn Trespa® panelen enorm onderhoudsvriendelijkJaarlijks éénmaal of tweemaal reinigen met gewoon water of een normale huishoudreiniger is zeker voldoende om Trespa® te onderhouden en mooi te houden. Het is wel uiterst belangrijk om de volkern panelen enkel te reinigen met een zachte spons of doek. Schuursponsen, schuurwol, harde borstels of hogedrukreinigers raden we dus zeker af omdat deze matte plekken kunnen veroorzaken op de Trespa® panelen. 

Onderhoudtips voor Trespa, MPB of Volkern in 't kort

  • Trespa is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, kleurstabiel en weerbestendig
  • Jaarlijks 1 à 2 maal reinigen met gewoon water en normale huishoudreiniger
  • Enkel reinigen met zachte spons of doek
  • Geen schuursponsen, schuurwol, harde borstels of hogedrukreinigers gebruiken (om matte plekken tegen te gaan)

Algemene onderhoudtips voor elke constructie

  • Periodiek olieën van de scharnieren van deuren en ramen (tip: gebruik hiervoor WD-40 spray)
  • Waterafvoeren controleren op vastzittende bladeren (vooral tijdens herfstperiode)
  • Regelmatig reinigen van wanden, daken, schrijnwerk en afwerkingsprofielen (mos & vuil verwijderen)
  • Jaarlijks een visuele controle van de soepele voegen (silicone, polymeer, rubbers, ... ) 

Veelgestelde vragen over onderhoud

Bij Ostyn kiezen wij bewust voor kwalitatief hoogstaande en duurzame materialen om uw project te realiseren zodat u lang van uw project kan genieten. Maar zoals vele producten die dagelijks blootgesteld worden aan de weersomstandigheden en intensief gebruikt worden, is ook een regelmatig onderhoud van uw realisatie belangrijk om nog langer van uw project te kunnen genieten. We zetten nog even enkele tips op een rijtje.

Kiezen voor Ostyn is sowieso kiezen voor kwaliteit. Natuurlijk vergt elk materiaal onderhoud en hebben onze constructies alsook de onderdelen elk hun specifieke garanties. Wij hebben dan ook een handig document samengesteld die een antwoord biedt op al uw vragen over garantie en onderhoud. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

De twee belangrijkste garanties die Ostyn biedt zijn 20 jaar op geïmpregneerde Rode Noorse Den tegen rot, schimmel en insecten en 10 jaar garantie op woonuitbreidingen door ons lidmaatschap aan de NFVC. 

Onderhoud & Garantie Ostyn 202311
pdf-Bestand359,40 KB

Wilt u uw project onderhouden en zou u graag weten welke onderhoudsproducten wij zoal voorstellen en aanbieden? Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt van alle onderhoudsproducten die wij aanbieden. Wilt u graag de prijs weten van deze onderhoudsproducten? Neem dan telefonisch contact op met ons via 00 32 56 84 38 48 of stuur een mailtje naar info@ostyn.be 

Overzicht onderhoudsproducten Ostyn
pdf-Bestand1,62 MB

Maak een afspraak met een projectadviseur

Zou u graag meer informatie en een gratis prijsofferte ontvangen over uw buitenproject? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze projectadviseurs bij u thuis of in onze prachtige belevingsshowroom!  

Vraag uw gratis inspiratieboek aan!

Zou u graag inspiratie opdoen voor uw project en het verhaal achter onze onderneming ontdekken? Download dan gratis ons inspiratieboek!  


Deel dit artikel