Onze showroom blijft de ganse zomer 7/7 open Meer info

Over Ostyn en onze arend

We vliegen een nieuw tijdperk in

Na bijna 30 jaar werden onze twee bekende merknamen Veranclassic en Poolhouse Plaza overvleugeld door een nieuwe naam en komen wij sinds 2023 naar buiten als de firma Ostyn. Maar waarom kozen wij voor Ostyn? En waarom namen we afscheid van de beer die onze vorige logo's sierde? Hieronder enkele antwoorden!

Waarom veranderden we eigenlijk onze naam?

De laatste jaren merkten we dat er soms verwarring bestond over onze twee bestaande merknamen Veranclassic en Poolhouse Plaza. De naam Veranclassic werd vaak gerelateerd met klassieke veranda’s en kleine tuinhuisjes maar niet met de strakke woonuitbreidingen en poolhouses die we meer en meer maakten. De lancering van Poolhouse Plaza in 2019 moest dit probleem oplossen maar leidde uiteindelijk nog tot extra verwarring bij de buitenwereld. Poolhouse Plaza leek een eigen firma met een eigen website & showroom maar als een klant ons opbelde of naar onze showroom kwam, zat hij plots bij Veranclassic. Er was dus nood aan duidelijkheid en een heroriëntering van onze firma.

Waarom de keuze voor Ostyn?

Aangezien de naam van onze holding al sinds jaar en dag Ostyn Facilities is en omdat na Yvan Ostyn nu ook zijn zonen Thomas en Laurens (en misschien later ook de kleine Edouard, de eerste spruit van Thomas) actief zijn in onze firma, leek het ons vanzelfsprekend om het familiale karakter in de verf te zetten en te kiezen voor Ostyn. Bijkomend voordeel is dat deze benaming ons niet bindt aan een zeker productgamma zoals het geval was bij Veranclassic en Poolhouse Plaza. Het geeft ons bijgevolg de mogelijkheid om heel breed te gaan in ons productgamma en jullie als klant de grootste keuze te geven in materialen en op maat gemaakte constructies om uw buitenervaring te verbeteren en uw vrijheid te verruimen in en rond uw woning.

Wat is de betekenis achter de arend?

Omdat de beer die onze vorige logo's altijd sierde, niet meer strookte met onze huidige uitstraling, zijn we op zoek gegaan naar een ander sterk embleem dat onze firma symboliseerde. Zo kwamen we uiteindelijk terecht bij de arend

In eerste instantie symboliseert deze vogel een vrijheidsgevoel. Naast termen als gastvrijheid en keuzevrijheid, gaat het hier vooral om de extra ruimtelijke vrijheid die onze realisaties creëren aan of rond de woning van onze klanten.

Zijn brede vleugelspanwijdte staat symbool voor ons brede productgamma van woon- & buitenuitbreidingen. Zijn karakterkop voor de karaktervolle uitstraling van onze realisaties en zijn scherp oog voor de kwaliteit die wij aanbieden zowel op vlak van service als qua eindproduct.

Zijn centrale nest en zijn grote territorium staan respectievelijk voor onze centrale vestiging en ons groot werkingsgebied. Zijn zachte verenkleed is een link naar onze focus op klantvriendelijkheid. En aangezien we een firma blijven die jaarlijks wil groeien en jaarlijks op zoek gaat naar nieuwe projecten om te realiseren, past ook de arend als roofvogel perfect bij ons.

Bekijk onze logo reveal video

In 2022 kondigden wij onze naamswijziging aan met dit prachtige filmpje.