Onze showroom blijft de ganse zomer 7/7 open Meer info

Van vroeger tot nu

Ontdek onze geschiedenis

Ostyn heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1992. Van de geboorte van Veranclassic over de creatie van Poolhouse Plaza tot de lancering van Ostyn. Ontdek hieronder alle stappen die we door de jaren heen gezet hebben, van vroeger tot nu ... 

Van Veranclassic tot Ostyn

De geboorte van Veranclassic

In februari 1992 gaat Yvan Ostyn van start met de verkoop van houten veranda's en doopt zijn piepjonge firma om tot Veranclassic. De fabricatie en plaatsing van deze veranda's werden in dit beginstadium uitbesteed aan een onderaannemer. 

containers als uitvalbasis

Als eerste uitvalsbasis werd er op een bedrijventerrein in de Rue Petit Pont te Moeskroen enkele containers op elkaar gestapeld die dienst deden als kantoorruimte. 

De allereerste vrachtwagen

Om zijn eerste klanten goed te bedienen, wordt een 1ste vrachtwagen in gebruik genomen. 

De eerste échte showroom

In 1994 opende Yvan Ostyn zijn eerste showroom aan de Boulevard Industriel te Moeskroen waar het ruime publiek naast houten veranda's ook terecht kon voor tuinhuizen, houten garages en carports

Een feestelijke opening

De eerste showroom aan de Boulevard Industriel te Moeskroen werd in 1994 feestelijk geopend door wijlen burgemeester van Moeskroen Jean-Pierre Detremmerie.   

De allereerste beursstand

Om naambekendheid te creëren, twijfelde Yvan Ostyn niet lang om met Veranclassic ook deel te nemen aan beurzen. Het begon met een kleine beursstand die door de jaren heen groter en groter werd. 

De verhuis naar Rue du Plavitout

Veranclassic barstte spoedig uit haar voegen in de Boulevard Industriel en moest op zoek naar een nieuwe locatie om de expansie niet af te remmen. En zo geschiedde in 1997 de verhuis naar de Rue du Plavitout te Moeskroen

Verkoop, productie én plaatsing

De verhuis naar een groter pand gaf Veranclassic daarenboven de kans om haar kernactiviteiten verder uit te breiden. Naast het verkopen startte Veranclassic nu ook met de productie en de plaatsing van veranda’s en tuinconstructies.

Opening nieuwe showroom

De gloednieuwe overdekte showroom aan de Rue du Plavitout te Moeskroen werd in 1997 geopend door Yvan Ostyn in het bijzijn van Annick Goethals en zijn twee zonen Thomas en Laurens.

Een beresterk nieuw logo

De verhuis naar de Rue du Plavitout ging ook gepaard met de introductie van een nieuw logo. De krachtige beer stond voor de ijzersterke service en de stevigheid van de houten constructies die Veranclassic creërde. 

Een groeiend personeelsbestand

Naast de omvang van de locatie en de kernactiviteiten, groeide ook het team van bedienden, verkopers, productiearbeiders en plaatsers die dagelijks meehielpen aan de creatie en realisatie van de droomprojecten van onze klanten. 

Buitenexpo te Vichte

Om de Vlaamse klanten ook beter te bereiken creërde Veranclassic in 2001 ook een buitenexpositieruimte op de terreinen van Molecule te Vichte.

Verhuis naar Dottenijs

Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen, onze bereikbaarheid nog te verbeteren en alles op één plaats te centraliseren, nam Veranclassic in 2012 zijn intrek in een gloednieuwe vestiging aan de Jacquetboslaan te Dottenijs

De grootste showroom

Naast de burelen, het productieatelier en het magazijn herbergt de site te Dottenijs ook een fantastische belevingsshowroom die met zijn oppervlakte van 3.000 m² de grootste overdekte showroom voor tuinhuizen, veranda’s, pergola’s, carports, garages en poolhouses van België en Noord-Frankrijk is. 

Een verfijnd nieuwe logo

Samen met de verhuis naar Dottenijs werd in 2012 ook het logo van Veranclassic in een nieuw kleedje gestoken. Zowel de gekende beer als de groen-grijze kleuren werd iets meer gestileerd.

Sponsoring van een Wielerploeg

Om onze naambekendheid verder uit te breiden, werd er in 2014 beslist om een eigen wielerteam op te richten. Uiteindelijk reed Veranclassic tot 2018 mee in het professionele wielerpeloton. 

Tijd voor de tweede generatie

Sinds 2015 heeft Yvan's oudste zoon Thomas Ostyn de fakkel overgenomen als gedegeleerd bestuurder van de firma Veranclassic. 

Lancering van Poolhouse Plaza

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar poolhouses en omdat Veranclassic als merk niet geassocieerd werd met deze strakke bijgebouwen, werd in 2019 een nieuwe merknaam Poolhouse Plaza gelanceerd. 

Herinrichting showroom

Samen met de lancering van het merk Poolhouse Plaza werd de showroom te Dottenijs ook heringericht en rezen er enkele prachtige poolhouse projecten uit de grond. 

Ostyn tot de 3de macht

Sinds 2020 is ook Laurens Ostyn, Yvan's jongste zoon, actief in de onderneming als projectadviseur. 

30 jaar vakmanschap

In 2022 vierde onze onderneming zijn 30-jarig bestaan

Ostyn: een nieuw tijdperk

Vanaf 2023 treedt onze onderneming een nieuw tijdperk binnen met Ostyn, onze nieuwe naam die onze twee bekende merken Veranclassic en Poolhouse Plaza overvleugeld en waarmee we het familiale karakter van ons bedrijf extra in de verf willen zetten. Everything stays the same, except the name.